Δραστηριότητες

experiences King Othon Hotel | Nafplio Argolis

RADICAL KITE CENTER

Mόλις 5 λεπτά από την πόλη του Ναυπλίου υπάρχει το RADICAL KITE CENTER που με 7 χρόνια παρουσίας ασχολείται με το kitesurf & Sup (ΙΚΟ) καθώς και με την διοργάνωση αγώνων. ενοικιάσεις εξοπλισμού kite & boards  με όλα τα τελευταία μοντέλα από Cabrinha, North, Ion.
Βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα μέρη της Ελλάδος στη Νεα Κιο Αργους με ρηχά νερά, σταθεροί καθημερινά θερμικοί άνεμοι  καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.Ελάτε να νοικιάσετε τον τέλειο εξοπλισμό για τα πρώτα σας βήματα level 1-2  η για εσάς τους προχωρημένους level 3 +. Η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη και μόλις μιάμιση ώρα από Αθήνα

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα : Παντελής 6972-815765,  Κώστας 6937-588999 και στο email :info@radicalkite.gr

PhotoTour

Το Phototour αποτελείται από μια ομάδα φωτογράφων – που μέσα από διαφορετικούς δρόμους- φτάσαμε σε ένα κοινό σημείο επαφής που δεν είναι άλλο από την αγάπη για την φωτογραφία και το «shooting». Μέσα από το φωτογραφικό μας φακό εξορμούμε σε τοπία που συχνά έχουν ιστορικές αναφορές και μοναδική ομορφιά  αλλά και σε τοποθεσίες άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Αγγίζουμε κορυφές, διαβαίνοντας άγρια από την μοναξιά μονοπάτια – που καταλήγουν σε μοναστήρια  που χτίστηκαν εδώ και αιώνες.  Συναντάμε ποτάμια και παραλίες αποκομμένες από το θόρυβο της πόλης. Φτάνουμε σε γραφικά χωριά που ο χρόνος και η εξέλιξη φαίνετε να μην τα έχουν αγγίξει , ερχόμαστε σε επαφή με τους κατοίκους και τον τρόπο ζωής τους, φωτογραφίζοντας μοναδικές στιγμές της καθημερινότητας τους .
Όλες αυτές τις εμπειρίες μέσα από τις διαδρομές των εικόνων μας επιλέγουμε να τις μοιραστούμε με κόσμο που αγαπάει εξίσου την φωτογραφική τέχνη –  είτε από επαγγελματική είτε από ερασιτεχνική σκοπιά.
Δημιουργούμε σύνολα φωτογραφικών εξορμήσεων επιδιώκοντας να γνωρίσουμε και να επινοήσουμε ξανά την ομορφιά του περιβάλλοντος και των ζωντανών οργανισμών. Επιθυμία μας είναι  η ουσιαστική  γνωριμία με τον  κάθε τόπο να περάσει στην φωτογραφική ματιά του κάθε συμμετέχοντα. Αυτή  την  στόχευση θα ενισχύσουν  και τα workshop που σχεδιάζει η ομάδα. Στα workshop περιλαμβάνονται τεχνικά θέματα φωτογραφίας, πληροφορίες σχετικά με την ιστορικότητα του τόπου που θα επισκεπτόμαστε αλλά και ζωντανός διάλογος ανάμεσα μας.

experiences King Othon Hotel | Nafplio Argolis
expeiences King Othon Hotel | Nafplio Argolis

Οινοτουριστικοί προορισμοί

Γνωρίζοντας τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου γνωρίζετε και την περιοχή, τις τοπικές συνήθειες των ανθρώπων, την λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό. Στα οινοτουριστικά ταξίδια που σας προτείνουμε  ο οινολάτρης και ταξιδιώτης της παράδοσης έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή και στην οινική μας κουλτούρα που ξεκινά εδώ και πολλούς αιώνες.

Η αμπελόεσσα Πελοπόννησος του Ομήρου, αποτελεί οινικό προορισμό αφού στα εδάφη της γεννήθηκαν γηγενείς ποικιλίες (από το κλήμα του Παυσανία ακόμη) όπως τα γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο Αγιωργήτικο και το Μοσχοφίλερο, αλλά και ο Ροδίτης, η Κυδωνίτσα, ο Ροκανιάρης και πολλές άλλες που μπορούν να σας περάσουν στις διατροφικές συνήθειες και την τοπική κουζίνα του τόπου.

Οινικές διαδρομές:
Οι οινικές διαδρομές περιλαμβάνουν:
– Επίσκεψη στα αμπελουργικά χωριά και σε επιλεγμένους αμπελώνες πάνω στους Δρόμους Κρασιού.
– Γνωριμία με το κρασί πίσω από την ετικέτα της φιάλης.
– Συνοδεία, ξενάγηση και οινογνωστικές δοκιμές στα επισκέψιμα Οινοποιεία που βρίσκονται πάνω στους δρόμους του κρασιού κατά την διάρκεια της ημέρας.

Προτεινόμενες διαδρομές:
– 1η Οινική Διαδρομή: Ναύπλιο – Γυμνό – Μαλανδρένι – Άργος – Ναύπλιο
– 2η Οινική Διαδρομή: Νεμέα – Ολοήμερη οινική απόδραση
– 3η Οινική Διαδρομή: Δρόμοι κρασιού Μαντινείας – Τεγέας Αρκαδίας
– 4η Οινική Διαδρομή: Δρόμοι κρασιού Λακωνίας

Ποδηλατική ομάδα Grecopaths

H ποδηλατική ομάδα της Grecopaths προσφέρει την καλύτερη επιλογή για αυτούς που αγαπούν την ποδηλασία και θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά τοπικά μονοπάτια περνώντας μέσα από τη φύση, από χωριά, χωράφια, απομονωμένες ομορφιές. Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που έχει το πνεύμα της περιπέτειας και της περιέργειας.
Πάντα προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τις περιηγήσεις μας με την τοπική κουλτούρα και τη φύση της. Θα θέλαμε να δεις και να νιώσεις όσο πιο πολλά μπορείς μέσω των ποδηλατικών μας περιηγήσεων, ανακαλύπτοντας την πατρίδα μας σε αργή κίνηση μέσα από τα μάτια των ντόπιων.
Η ομάδα ποδηλάτου Grecopaths γνωρίζει καλύτερα τα μυστικά της περιοχής, για αυτό ποδηλατήστε  μαζί μας!

Πληροφορίες
Οι διαδρομές μπορούν να γίνουν μικρότερες και από κοντινότερα σημεία εκκίνησης. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων σε επιθυμητό σημείο.

Λίγα λόγια για την ομάδα
H ομάδα ‘Grecopaths’ απαρτίζεται από ντόπιους, έμπειρους ανθρώπους & πιστοποιημένους συνεργάτες που εξειδικεύονται σε διάφορες δραστηριότητες όπως: πεζοπορία, ποδήλατο, βόλτες με 4X4 Jeep, αθλητική σπηλαιολογία, θαλάσσια σπορ. Δρούμε κυρίως στη πόλη του Ναυπλίου, νομού Αργολίδας αλλά και στους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου.
Η ομάδα ‘Grecopaths’ προωθεί επισκέψεις σε τοποθεσίες που συνδυάζουν ιστορικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό ενδιαφέρον, με δραστηριότητες.
Αν βαρέθηκες τα πολυπληθή μέρη, ψάχνεις τους λιγότερο δημοφιλής προορισμούς, ψάχνεις λόγο για να φορέσεις το σακίδιο πλάτης σου, θες να πας εκεί όπου συχνάζουν οι ντόπιοι, μην περιμένεις άλλο! Ακολούθησε την ομάδα ‘Grecopaths’!

blog King Othon Hotel | Nafplio Argolis